Zlatibor - dragulj zimskog i ljetnog turizma

Kada govorimo o Zlatiboru teško je pronaći prave riječi kojima bi mogli opisati sve ljepote ove prekrasne planine i turističkog odredišta. Jednostavno, morate posjetiti Zlatibor da bi ga doživjeli na svoj način, a koji ćete pamtiti cijeloga života.

Ono sto Zlatibor cini tako privlacnim tokom cijele godine je ugodna klima tokom cijele godine. Ljeta nisu pretopla, a zime nisu suvise hladne. Ne treba zanemariti ljekoviti faktor Zlatibora koji je znacajan i pozitivno, svojom klimom, utice na zdravlje onih koji ga posjete.

Obzirom da vecina posjetilaca dolazi na Zlatibor sa namjerom da ostane duze od jednog dana jedno od prvih pitanja koje se postavlja je stanje smjestaja. Bas u ovome Zlatibor ne oskudjeva. Svojom raznovrsnom ponudom ugodnih i kvalitetnih smjestajnih kapaciteta zadovoljit ce sve posjetioce. Treba napomenuti i to da su cijene smjestaja povoljne i da svaki posjetilac moze pronaci smjestaj koji odgovara njegovim zahtjevima i finansijskim mogucnostima.

Ono sto vam is osobnog iskustva preporucamo je posjeta spilji Stopica na Zlatiboru. Pristup spilji je malo zahtjevan, ali budite uvjereni da vrijedi truda. Mozete je posjetiti i automobilom, a imat cete i dovoljno parking mjesta u blizini spilje. Nalazi se u samom sredistu planine. Uzivat cete u malenim bazenima unutar pecine sa vodom prelijepe boje. Ulaznica u spilju se placa i iznosi oko 2 EUR.