Muzički festival Exit u Novom Sadu, totalna zabava

Skoro da nema osobe u regiji, ali i šire, koja nije čula za Muzički festival Exit koji se svake godine održava u Novom Sadu u Srbiji. Veliki broj zaljubljenika u muziku svake godine posjećuje ovaj festival radi zabave, uživanja u muzici i dobrog provoda.

Koliko je ovaj festival napredovao u relativno kratkom periodu od kako postoji dovoljno govori da su kao izvođači nastupili grupa Sting, Prodigy, Leonard Coen i dr. Ovaj festival jednostavno privlači hiljade turista svake godine. Dobio je i MTV nagradu za najbolji muzički događaj u Europi.

Novi Sad u kojem se Exit festival održava udaljen je od Beograda (glavnog grada Srbije) samo oko 1 sat vožnje automobilom (oko 80 kilometara). Kao takav pristupačan je svim turistima koji bez problema mogu avionom doći do Beograda, a odatle taksijem, autobusom ili iznajmljenim automobilom otići na festival. Od Budimpešte je udaljen oko 250 kilometara, a kako svi znamo da je Budimpešta dobro povezana niskobudžetnim aviokompanijama onda niko iz bilo kojeg dijela svijeta nije problem posjetiti ovaj eminentni muzički spektakl.

Za vrijeme naše posjete bilo je fantastično. Hrana je dobra i jeftina, pica je 6 eura, pivo je oko 1,5 eura. Kada govorimo o smještaju mi smo bili u Exit kampu i plaćali smo oko 20 eura na dan (moguće je i jeftinije). Tuševi i internet u kampu su potpuno besplatni. Osim kampa u blizini možete pronaći i hotelski smještaj po povoljnim cijenama.

Na festivalu je uvijek postavljeno nekoliko bina za različite izvođače. Prostor za ples nas je oduševio. Nezaboravno iskustvo je ples na ovom prostoru dok Sunce izlazi sa Istoka. Posebno je lijepa i okolina, mnoštvo šume i drvoreda, rijeka i plaža.

Grad Novi Sad je u neposrednoj blizini, nije prevelik i možete ga obilaziti pješaćenjem. Taksi prevoz takodje nije skup i dosta se koristi.

Iz sopstvenog iskustva vam možemo reći, da ukoliko već niste, obavezno posjetite prvi sljedeći Exit festival!

Komentari

Mladosti moja, rado ga se secaam rok zabava bezbriznost