Kopaonik, planinska ljepotica i dragulj u Srbiji

Kopaonik je planina u središnjem dijelu Srbije. Visoka je nešto više od 2000 metara. Da bi vijdeli sve ljepote Kopaonika mi vam preporučujemo posjetu tokom ljeta (od 6. do 9. mjeseca) kada ova planina otkriva sve svoje čari. Mi kada smo posjetili Kopaonik, imali smo samo jednu riječ kao komentar, a bila je "veličanstveno".

Nesvakidašnje prirodne ljepote, ali iznad svega pamtimo neviđenu ljubasznost lokalnog stanovništva i ljubaznost vlasnika objekta u kojem smo bili smješteni. Hrana koju smo imali u sklopu smještaja je vrhunska, bogata mesom i mliječnim proizvodima, ali nadasve izuzetno ukusna.

Nekoliko pubova pružit će vam ugodan večernji izlazak. Iz našeg iskustva vam savjetujemo da ne propustite riblje štapiće koji se nude u pubovima, a koji su jedni od najukusnijih koje smo ikada probali.

Nekoliko smještajnih objekata nudi vrhunske SPA usluge, Jacuzzi bazene, više vrsta sauna i drugi relaksirajući sadržaj u kojem ćete istinski uživati. Posjeta ovakvim objektima na Kopaoniku za nas je bila čista desetka jer relaksacija poslije cjelodnevnog obilaska onoga što ova planina nudi je bila upravo ono što smo trebali. Skoro svi smještajni objekti imaju i uslugu besplatnog prevoza do skijaških staza za svoje goste.

U vrijeme zimskog perioda ljubitelji skijanja će u svakom slučaju uživati na ovom planinskom biseru. Kopaonik je poznato skijalište i privlači skijaše iz svih dijelova regije, ali i šire. Ono što je karakteristično za ovu planinu jeste veliki broj skijaških staza te ćete svaki dan moći da uživate u skijanju na drugoj stazi i na taj način eliminisati svaku šansu da vam postane dosadno. Osim toga, svaka staza ima svoje kafiće i male restorane.

Kopaonik je izrazito šumom bogata planina sa dosta zelenila. Kao ljetno turističko odredište primamljiva je za osobe koje ne vole gužvu i žele da uživaju u miru i tišini. Tokom zimske turističke sezone broj turista na Kopaoniku se umnogostruči.

Krenite i iskusite ovo jedinstveno mjesto!