Kanjiža, pravo mjesto za zdravstveni turizam

Kanjiža je grad na Sjeveru Srbije. Grad mira i tišine. To je relativno malo mjesto sa oko 10 hiljada stanovnika, ali izuzetno popularno za one koji vole i trebaju zdravstveni turizam.

Naime, veliki broj termalnih ljekovitih izvora izdvajaju ovo mjesto kao jedno od najpoželjnijih za one koji imaju zdravstvenih problema sa reumom, povredama kostiju, problemima nervnog sistema i sl. Osim onih koji u Kanjižu dolaze sa konkretnim zdravstvenim tegobama veliki je broj turista koji posjećuju ovo mjesto samo radi relaksacije i odmora.

Kanjiža je kako smo i rekli bogata prirodnim ljekovitim vodama čija se temperatura u prosjeku kreće oko 65 stepeni Celzijevih. Najzastupljenije metode liječenja su hidroterapija i termoterapija.

Veći broj SPA centara u Kanjiži sve više ovo mjesto afirmišu i promovišu na polju zdravstvenog turizma. Zapravo i najveći procenat ukupne ekonomije Kanjiže baziran je upravo na lječilištima i benefitima Zdravstvenog turizma. Značaj broj smještajnih objekata, restorana i trgovačkih djelatnosti doživljava svoju ekspanziju zahvaljujući prirodnim ljekovitim izvorima.

Ako se nalazite u blizini ovog mjesta onda vam svakako preporučujemo da jedan vikend rezervišete za posjetu Kanjiži i odsjednete u nekom od SPA centara. Pobrinite se da sa osobljem centra detaljno analizirate koje terapije bi vam najbolje odgovarale za vrijeme vašeg boravka. Za one neodlučne preporučujemo relaks masažu, saunu i jacuzzi. Oni koji su udaljeni od Kanjiže idealno bi svoj aranžman trebali planirati u trajanju ne kraćem od 4 dana.

Obzirom da je Kanjiža jako blizu Mađarske i Rumunije, upravo stanovnici ovh zemalja i najviše uživaju u ljekovitim blagodatima i najčešći su turisti Kanjiže.