Tučepi - ljetovalište i mjesto prelijepih plaža

Tučepi su Hrvatski primorski grad smješten u Središnjoj Dalmaciji u neposrednoj blizini Makarske. Poznati po ljubaznim domaćinima, lijepim plažama i čistom moru Tučepi oduševljavaju svoje posjetioce.

Tučepi se nalaze nadomak Makarske sa kojom su povezani i pješačkom stazom. Ukoliko ste željni lagane šetnje uz more preporučujemo vam ovu rutu.

Ulaskom u centar Tučepa (Marina) imate opciju da kao kupač krenete desno lii lijevo. Plaže i more su prelijepi na obje strane. Desna strana vam nudi više hladovine, dok ćete na lijevoj strani uživati u sitnom pijesku na plaži.

Većina turista u Tučepima dolazi iz Češke, Slovačke i Poljske. Za razliku od većine ljetovališta u hrvatskoj u Tučepima svaki naseljeni dio je i blizu plaže. Poznati izrazi "iznad i ispod magistrale" u Tučepima gube smisao.

Za vrijeme ljetne sezone u Tučepima možete uživati u takozvanim ribarskim noćima kao i koncertima poznatih i manje poznatih muzičkih izvođača.

U Tučepima možete uživati u brojnim sportskim aktivnostima kao što su surfanje na vodi i vožnja skuterima. Poseban užitak je vožnja biciklom kroz zaštićeni nacionalni park Biokovo.

Mnogobrojni restorani nude širok asortiman domaćih i stranih jela, a posebno ribljih specijaliteta.